Търговията през ноември се сви с 5.2%

Сериозно намалява оборотът от продажбата на битова техника, мебели и други стоки за бита

128 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Оборотът в търговията на дребно се е свил с 5.2% на годишна база през ноември 2012 г., показват календарно изгладените данните на НСИ за приходите в раздел "Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети".

Оборотът през ноември 2012 г. спрямо предходния месец се повишава в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 5.7%. Приходите от продажбите на дребно на текстил, облекло, обувки и кожени изделия са се повишили с 1%. По-съществено намаление е регистрирано в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2.4%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника и други потребителски стоки - с 1.1%, и в продажбите на битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0.9%.

На годишна база през ноември 2012 г. оборотът нараства единствено в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 22.5%. Сериозно в понижението на оборота в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 12.5%.

Подкрепи Economic.bg