"У нас мафията си има държава"

Иван Костов, оттеглящ се като лидер на ДСБ, бивш премиер и депутат

Цитат на деня

Снимка: БГНЕС

308 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

"У нас мафията си има държава".

Трябва да се запитаме защо това е така, каза по време на речта си на Националното събрание на ДСБ Иван Костов, оттеглящият се лидер на партията, бивш премиер на България и съпредседател на "Синята коалиция" в 41-вото Народно събрание. Костов дори си отговори на въпроса защо това е така - защото представителната партийна система на страната не е демократична, а олигархична.

Всички днешни ръководства на управляващите и опозиционните партии не само са свързани, те са част от мафията, сред тях са олигарсите, продължи Иван Костов, цитиран от Фокус. Според премиера в периода 1997-2001 г. сегашните ръководства на държавата са врагове на ДСБ и в същото време не са политически опоненти в една демократична страна.

"Наш противник не са техните партийни кариеристи, не са рекетираните банкери и предприемачи. Наш противник не са дори монополистите, а политиците, които им позволяват да злоупотребяват с господстващото си положение", каза още Иван Костов.

На Националното събрание на ДСБ се очаква делегатите да гласуват оставката на Иван Костов, която дойде като отговор на провала на изборите на ДСБ и да избере за нов лидер на партията Радан Кънев.

Подкрепи Economic.bg