UBS съкращава 10 хил. служители

Най-голямата швейцарска банка ще се опита да получи по-голяма възвращаемост на акциите си

Най-голямата швейцарска банка UBS обяви, че ще съкрати 10 хил служители и ще се оттегли от интензивната търговия на капиталовите пазари. Мерките трябва да помогнат на акционерите да получат по-голяма възвращаемост от акциите си.

UBS смята да се раздели с по-голямата част от операциите си с фиксиран доход, като намали рисково-претеглените си активи с допълнителни 100 млрд. швейцарски франка (107 млрд. долара), съобщава Bloomberg, позовавайки се на източник, близък до ситуацията. По този начин банката ще постигне целите си за капиталова адекватност по-бързо отколкото би го направила по друг начин.

В момента главният изпълнителен директор на UBS Серджо Ермоти е подложен на натиск от банковите регулатори за увеличаване на капитала и ограничаване на търговските операции и тези по инвестиционно банкиране.

През второто тримесечие на тази година печалбата на банката намаля с 58% спрямо същия период на миналата година. През тази година UBS регистрира слаби резултати при инвестиционното банкиране и борсовите операции.Коментари: 0