Вдигат Hi-Tech парк за 300 милиона лева в София

На терените на БАН на 4-ти километър си дават среща университети, учени и бизнес

Иновационен хъб ще бъде изграден в София. Той ще се намира на терените на БАН на 4-ти километър. Това съобщи Евгени Ангелов, икономически съветник на Президента на Република България. Хъб-ът ще се превърне в място, където си дават среща специалисти от ТОП –университетите на България, учени от институти на Българската академия на науките и представители на международни мултинационални и местни компании. За реализацията на проекта са предвидени 300 милиона лева, допълни той.

Съветникът на президента Росен Плевнелиев бе гост на конференция на тема „Свързване на бизнеса и образованието в България с международната предприемаческа еко-система”, организирана от Висшето училище по застраховане и финанси и Институт за предприемачи на Сиско.

През 2011 г. 400 милиона предприемачи са започнали бизнес, като 40% от тях са на възраст до 35 години. Ръстът на новите бизнес начинания в Европа е 22 процента, а в САЩ- 60 процента, бе съобщено на форума, на който бе представена магистърска програма по предприемачество и финанси.

Антон Андонов

Коментари: 0