Велико Търново с приз за най-чист град

Като най-зелени селища пък бяха отличени Стражица, Трявна, Златарица и Сухиндол

7250 ~ 1 мин. четене

Велико Търново, Габрово и Дряново спечелиха наградите на Регионалната екоинспекция за "Най-чисти градове". Като най-зелени селища пък бяха отличени Стражица, Трявна, Златарица и Сухиндол.

По традиция в Световния ден на околната среда директорът на екоинспекцията инж. Елена Григорова връчи грамоти за принос в опазването на околната среда на кметове и еколози на общини, фирми, медии и други институции от Великотърновска и Габровска области, съобщи Дарик.

Призът "Община на годината" получи кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова, а за еколог на годината бяха избрани Мирослава Цонева от Община Велико Търново и Атанас Балауров от Община Севлиево.

За най-много проекти, започнати и реализирани със средства на ЕС, бяха отличени Общините Горна Оряховица, Севлиево, П. Тръмбеш, Свищов и Павликени. Всички еколози на общини получиха грамоти за принос в опазването на околната среда. Грамоти за отразяване на темите по околна среда бяха връчени на представители на регионални медии, сред които и Дарик радио - Велико Търново.

За повишаване на екологичната култура на деца и ученици екоинспекцията отличи Розалия Димкова от СОУ "Вела Благоева, Светлана Брънкова от СОУ „Ем. Станев" и Мариана Димитрова от горнооряховската детска градина „Първи юни".

Грамоти за сътрудничество и принос в опазването на околната среда получиха още областните управители на Велико Търново и Габрово, еколози на фирми, директори и експерти от различни сдружения и институции.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg