„Винпром Пещера“ подписа договор за 5 млн. долара

Българската компания ще продава вино на най-голямата държавна компания в Китай - Sinopharm plastic

480 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

"Винпром Пещера" подписа договор за намерение за износ на вино с най-голямата държавна компания в Китай - Sinopharm plastic. От Българската търговско-промишлена палата (БТПП) съобщиха, че контрактът е за 5 млн. долара. Споразумението беше парафирано от изпълнителния директор на българския винпром Иван Папазов по време на проведения вчера българо-китайски бизнес форум.

Събитието събра 60 български и 15 големи фирми от Китай, водени от министъра на търговията Бао Лин. Форумът беше официално открито от Н. Пр. Гуо Йеджоу, извънреден и пълномощен посланик на Китай в България. На срещата беше обявено, че представените китайски компании имат общ годишен оборот от внос за над 100 млн. долара.

Sinopharm Group е основана през 1919 г. и работи в 26 индустрии. Към момента компанията е най-големият производител и дистрибутор на фармацевтични продукти в Китай, а годишният и оборот за 2012 г. е 26 млрд. долара.

Представителят на "Sinopharm Group" заяви интерес за внос и на слънчогледово олио. Китай основно осъществява внос на олио от Аржентина и Украйна. Предварително предвиденият внос за 2013 г. възлиза на 300 000 литра.

Подкрепи Economic.bg