Висок доход попречи на кандидат за премиер на Южна Корея

Предложеният от президента адвокат Ан Дъ Хи бил готов да дари за благотворителност около 1 млн. долара от доходите

Твърде богат

Автор: Николай Марченко

Твърде високият доход попречи на адвоката Ан Дъ Хи да стане премиер на Южна Корея, информира агенция Yonhap. Toй бе предложен като кандидат от президента на страната Пак Кън Хе.

Постът на южнокорейски министър-председател се оказа овакантен след оставката на доскорошния премиер Чон Хон Вон, който пое лична отговорност за потъналия ферибот с ученици „Севол”.

Обществеността обаче научи, че кандидат-премиерът Ан Дъ Хи в качеството си на собственик на адвокатска кантора за половин година е спечелил 1,5 млрд. долара. В миналото е бил член на Върховния съд и според критиците подобна кариера му е помогнала „да направи състояние”.

Самият кандидат призна, че му е било тъжно да вижда как покрай скандала страда семейството му и сътрудниците на адвокатската му кантора, които са го подкрепяли през цялото време. Той се извини и на президента, заради „безпокойството”.

Преди да отзове кандидатурата си, юристът се опитал да уреди скандала, като обещал да дари за благотворителност около 1 млн. долара от доходите. Той признава, че би дарил и повече, но това били всичките му пари от „миналогодишните доходи”.

Коментари: 0