Втори пореден спад на петрола

Отварянето на затворен терминал в Либия натисна цената на нефта

76 ~ 1 мин. четене

Фючърсите на суровия петрол се понижиха за втори пореден ден, след като Либия отвори повторно важен терминал за транспортиране на нефт, който беше затворен заради протести. Новоизбраният ирански президент Хасан Рохани от своя страна обеща в встъпителната си реч като държавен глава да избягва екстремизма и да управлява с "умерен подход".

Цената на се понижи се срина с над 1.2%, след като стана либийски представители заявиха, че работата на отворения терминал и на всички петролни полета в западната част на страната се нормализира. След това търговията се поуспокои и фючърсите наваксаха част от изоставането си.

Американският лек суров петрол West Texas Intermediate (WTI) с доставка през септември загуби 30 цента, или 0.3% от стойността си до 106.64 долара за барел по време на ранната търговия на New York Mercantile Exchange, предаде Bloomberg.

Европейският бенчмарк Брент също с доставка през септември изтри 50 цента, или с 0.5% до 108.45 долара за барел по време на търговията на базираната в Лондон ICE Futures Europe exchange.

Подкрепи Economic.bg