Вълна от гръцки пазаруващи в България

От туристи южните ни съседи се превърнаха в клиенти на българските стоки

136 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Заради по-ниските цени на стоките в България, все повече гърци идват на пазар у нас. Напливът на гърци обаче предизвиква недоволството на местните производители и търговци, предава БНР. Тенденцията южните ни съседи да пътуват до България само за празниците вече не такава, а гърците от туристи се превърнаха в клиенти на всякакви български стоки.

Ежедневно през границата преминават камиони, натоварени дори с дървени сглобяеми къщи. Българските са добро качество и на половин цена от тези на гръцкия пазар, коментират пазаруващите.

След хранителните продукти, сега все повече гърци си купуват от България битова техника, мебели, дори автомобили. Гръцките производители, въпреки кризата, се опитват да държат високи цени и това доведе до масово пренасочване на клиентите към България.

Строителните фирми също се ориентираха към български материали. Все повече нови жилища се обзавеждат с български кухни, мебели и дори плочки.

В почти всички вериги магазини за хранителни стоки се продава българско сирене, безалкохолни напитки, вина и български плодове и зеленчуци. Цените им на гръцкия пазар са доста по-ниски и клиентите ги предпочитат и заради доброто качество.

Коментари: 0