За три дни са проведени 860 тежкотоварни камиона

Констатираните нарушения са 143

172 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

От 7 до 9 октомври са проверени 860 товарни автомобили от различни националности. Проверките са в рамките на полицейска операция по план на европейската оперативната група на TISPOL, съобщи изпълнителният директор на "Автомобилна администрация" Димитър Ганев. Засиленият контрол ще продължи до 13 октомври 2013 г.

Констатираните нарушения са 143, като най-често те са свързани с времето за управление и почивки, както и с отказ от предоставяне на тахографски листа - документите, които съдържат хронология на тези часовете на пътуване за по-дълъг период.

87 от случаите на нарушения са на водачи на товарни превозни средства с турска регистрация, поясни Димитър Ганев. По думите му някои от шофьорите са карали без прекъсване над 40 часа, което е предпоставка за пътно-транспортни произшествия (ПТП) на територията на България.

По повод километричните опашки от товарни автомобили на ГКПП Капитан Андреево, Димитър Ганев обясни, че камиони с турска регистрация са блокирали пътя към граничния пункт на тяхна територия. "Търсим разговори с турската страна", увери шефът на "Автомобилна администрация".

Подкрепи Economic.bg