Заем за повишаване на доходите няма да ни помогне

Наистина трябва да влязат пари в България, но не забравяйте, че са ни останали 4 млрд. евро от фондовете на ЕС, отбеляза Георги Ангелов

Георги Ангелов:

100 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Настроен съм скептично относно вземане на заем, с който да се повишат пенсиите и доходите. Бях много учуден от предложението на Кристалина Георгиева. Това заяви пред Нова телевизия старши икономистът от „Отворено общество” Георги Ангелов.

Икономистът е категоричен, че един такъв заем няма да помогне на България в дългосрочен план. Той препоръча на Кристалина Георгиева да се подготви първо по темата, а после да коментира.

Според Ангелов, българският еврокомисар говори за страна ни все едно е Германия. „Ние не сме Германия, за да кажем, че можем да разпуснем дефицита", отбеляза Ангелов и допълни, че тази година има голямо увеличение на пенсиите и на бюджетните разходи.

„Ако се влоши икономиката заради тази политическа несигурност, ние почти достигаме тавана от 3% бюджетен дефицит, над който следват наказания", аргументира се експертът.

"Наистина трябва да влязат пари в България, но не забравяйте, че са ни останали 4 млрд. евро от фондовете на ЕС", добави Георги Ангелов.

Подкрепи Economic.bg