Зам.-председателя на БСП в Перник е новият шеф на „Български пощи“

Поредната рокада в управлението на дружеството през тази година

492 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Заместник-председателят на БСП в Перник Валентин Петков е новият главен изпълнителен директор на изцяло държавното "Български пощи" ЕАД, става ясно от съобщение на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС), което притежава 100% от акциите на компанията. До момента Валентин Петков беше член на Съвета на директорите на и заместник-изпълнителен директор на "Български пощи".

С подписана заповед министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов освободи Пламен Павлов, който досега изпълняваше длъжността главен изпълнителен директор. Изтъкнатата причина е "неудовлетворителни финансови резултати на дружеството". Новоназначеният директор Валентин Петков има над 30 години трудов стаж в областта на съобщенията, аргументират избора от МТИТС.

Смените на главния изпълнителен директор на "Български пощи" са често явление през тази година. Пламен Павлов зае ръководния пост в края на юли, когато смени Людмил Александров, а самият Александров изкара като главен изпълнителен директор на "Български пощи" само два месеца.

Подкрепи Economic.bg