Зинаида Златанова: България ще загуби евросредства

Реформите в здравеопазването и образованието ще бъдат приоритетни за правителството

224 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

„България най-вероятно ще загуби пари от еврофондовете. Въпросът е тези загуби да са минмални и да не са в границите, които се предвиждат от еврокомисията”. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова в сутрешния блок на TV7. По думите й темповете за разплащане на евросредствата е нараснал през последните два месеца и това се дължи на „многото работа, свършена в правителството”.

Регионалният министър заяви, че приоритетни ще бъдат реформите в здравеопзването и образованието, тъй като са изключително наложителни. Златанова подчерта, че през поледните 4 години Брюксел непрекъснато е приканвал за реформи във висшето образование, „но тук нищо не е направено”.

Според вицепремиера предишното правителство не е имало стратегия и не е реализирало нищо. Златанова добави, че магистралите също са важна част от програмата на правителството и предстои много работа относно отпускането на евросредствата за тях.

„Автомагистрала „Хемус” никога не е била приоритет в европейската пътна мрежа и който ви каже нещо такова, значи лъже”, категорично заяви Златанова. Тя обясни, че натискът от страна на протестиращите  й помага да работи по-качествено и добави, че правителството е готово да разговаря с всеки и по всяко време, тъй като е необходимо да има диалог и разбирателство.

Подкрепи Economic.bg