Златни самолети за Олимпиадата

"Бритиш Еруейз" ще лети с машини-птици за реклама на игрите

Самолет, който изглежда като птица. "Бритиш Еруейз" /British Airways/ представи първият от поредица самолети, тематични за олимпийските игри, които ще летят по време на тяхното провеждане в Лондон това лято.

Airbus A319, който е бил боядисан, за да прилича на гигантски златен гълъб, влиза във експлоатация в вторник, като това е първият от девет подобно украсени олимпийски самолети.

Художничката Трейси Емин е наставлявала дизайнера Паскал Ансън, който е създал дизайна на самолета. Емин сподели, че тя обича дизайн, който "връща вълнението от пътуването."

Самолетите са един от няколко олимпийски тематични проекта за British Airways, предвидени да отбележат британския творчески талант.

 

Готвачът Хестън Блументал помага на колегата си Симон Хълстоун да пресъздадат ястия, сервирани по време на полет, вдъхновени от традиционното британско готварство и от Олимпийските игри в Лондон от 1948 г., а актьорът Ричард Е. Грант е помогнал на писателя Прасана Пуванаражах да напишат сценарий за кратък филм, който да бъде показван по време на полет.

И трите проекта - макар и не на истински Airbus - ще бъдат изложени на тематичен авиационен ресторант, галерия и кино в Лондон от тази сряда до 17 април.

 

Британската авиокомпания е основният спонсор на Олимпийските игри, които ще се проведат в Лондон през август.

Людмил Захариев

 

 

 

Коментари: 0