Accor планира да строи 5-звезден голф комплекс до София

Френската верига ще си партнира с Okol Lake Park и планира да осъществи проекта до 2022 г.

Accor планира да строи 5-звезден голф комплекс до София

Снимка: Accor

Френската хотелска верига Accor, чрез своето дъщерно дружество Orbis, планира да открие през 2022 г. 5-звезден голф и спа комплекс близо до София. Новият комплекс Pullman Okol Golf Resort & Spa ще бъде разположен на територията на Okol Lake Park, на 30 км югоизточно от столицата, с голф игрище с 18 дупки и гледка към язовир Искър.

Петзвездният хотел ще разполага със 149 стаи и 40 брандирани жилища Pullman Living заедно с 4 900 м2 луксозна спа зона с вътрешен и външен басейн, разположен на покрива.

Обитателите на къщите ще имат възможността да се възползват и от програмата на Pullman за отдаване на обекти под наем, която им позволява да генерират допълнителни доходи, когато не обитават имота.

„Не крием, че този проект е изключителен – не само заради прекрасното местоположение и красотата на природата наоколо, но и защото местната общност заслужава отговорна инвестиция, носеща ползи за всички в региона. Имахме нужда от силен, премиум бранд като Pullman, за да съчетаем съвременен дизайн и архитектура с природни красоти и запомнящи се моменти“, коментира Валентин Каназирев, основният инвеститор в Okol Lake Park.

Голф игрището е с дължина 7000 ярда, разположено е на 1000 метра надморска височина на площ от 650 декара. Ще функционира като парково игрище от отворен тип и ще бъде достъпно както за напреднали и начинаещи играчи, така и за гостите и жителите, които не играят голф. За да се подсили още повече предизвикателството за професионалистите и удоволствието за начинаещите, към всяка дупка ще има специално проектирани четири тий зони.

„България, както целият регион на Югоизточна Европа, предлага изцяло непознати дестинации както за бизнесмени на път, така за пътуващите за удоволствие. Инвестиционният проект Okol Lake Park е впечатляващ и много обещаващ – поради близкото си местоположение до международното летище София, и заслужава най-добрата, първокласна световно известна марка. Ние наистина сме горди, че Accor бе избран да управлява този изключителен курортен проект“, коментира Франк Реул, ръководител на Отдел „Развитие“ в Accor за Източна Европа.

В момента Accor управлява 4800 хотела по света, включително почти 3000 хотела в Европа. С 1150 хотела в процес на строеж стратегията на Accor е да ускори развитието на хотелиерския си бизнес, както чрез цялостен растеж, така и чрез придобивания. Групата вече управлява 2 хотела в България: Novotel Sofia, собственост на „Маркан Холдинг“ АД, и ibis Sofia, като е на път да открие и първия си луксозен бутиков хотел в България – MGallery в Пловдив през март 2020 г
Коментари: 0