Адел убеди Spotify да направи неочаквана промяна в платформата

Четвъртият сериен албум на звездата бе пуснат в продажба този петък

Адел убеди Spotify да направи неочаквана промяна в платформата

Снимка: БТА

2855 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Spotify премахна бутона за разбъркване („shuffle“) на песните в албумите по настояване на Адел. 33-годишната певица и автор на музика е отправила това искане към стрийминг гиганта преди публикуването на „30“ тази седмица. 

Ние не създаваме албуми с толкова много внимание и мисъл за подредбата на песни без причина. Нашето изкуство разказва история и нашите истории трябва да бъдат слушани, както сме ги замислили. Благодаря на Spotify, че се вслуша“, коментира Адел в Twitter.

На това от Spotify отвърнаха с краткото: „Всичко за теб“.

Платформата вече ще възпроизвежда песните от даден албум в оригиналната им последователност. Бутонът „shuffle“ все пак остава наличен и при желание потребителите могат да изберат да слушат парчетата разбъркано. 

Адел изтъкна още, че е това е „единственото искане“, което е имала досега на фона на непрекъснато променящата се музикална индустрия. Днес хората плащат за абонаменти в платформи като Spotify, Tidal, Apple Music, но много по-рядко за албуми. Продажбите им, от които някои артистите си докарваха сериозни приходи, се свиха драстично в ерата на стрийминга.

„30“ е четвъртият сериен албум на Адел, идващ след шест години затишие от нейна страна. Той бе пуснат в продажба в петък и веднага качен в Spotify. Още в същия ден бе стриймнат над 60 млн. пъти по света. Предходният ѝ албум – „25“, който излезе през 2015 г., остана недостъпен в платформата през първите шест месеца. Днес нещата вече стоят по-различно, а пред потребитeлите има избор от няколко подобни услуги.

Подкрепи Economic.bg