\"Аерофлот\" засега се отказва да става най-добрата авиокомпания в Европа

Компанията не разполага с подходяща инфраструктура на земята

\
440 ~ 1 мин. четене

Руският превозвач „Аерофлот“ замрази плановете си да се превърне в най-добрата авиокомпания в Европа, заради ограничената наземна инфраструктура на компанията, каза зам.-директорът по търговия и финанси Шамил Курмашов.

„Имахме планове да стартираме програмата „Най-добър в Европа“ - тригодишен проект, който беше одобрен от Съвета на директорите през 2017 г. Ние имахме разработен план – график по проект на консултантска компания Bain. Всичко беше много сериозно, тъй като имахме определен бюджет и започнахме да осъществяваме проекта още тази година“, - казва той.

По думите му компанията наскоро е решила да се откаже от този проект поради факта, че за да се гарантира резултатът да бъде най-добрата в Европа - това трябва да се случи не само във въздуха, но също така и на земята.

Според Курмашов, докато „Аерофлот“ не разполага с подходяща инфраструктура на земята, която ще позволи на компанията ще се компанията да е на първо място в Европа.

По-рано ръководителят на „Аерофлот“ Виталий Савелиев заяви плановете си за управление - да я направи най-добрата авиокомпания в Европа според британската консултантска агенция Skytrax. 

Подкрепи Economic.bg