Airbnb дава $5 млн. за кризата с бездомници в Сан Франциско

В града има сериозна криза с бездомниците

Airbnb дава $5 млн. за кризата с бездомници в Сан Франциско
Airbnb прави най-голямото си дарение – от 5 млн. долара – в опит да подпомогне разрешаването на кризата с бездомниците в родния си Сан Франциско. Новината идван на фона призивите на политици и неправителствени организации към технологичните компании да инвестират повече средства в местата, откъдето произхождат. 

Дарението се оценява като знак от страна на компанията, че е готова да се ангажира публично с казуса. „Горди сме да наречем този град свой дом“, казват от Airbnb и подчертават, че искат да помогнат за намирането на решение за проблемите в Сан Франциско. 

Сегашният ход на Airbnb е в контраст с инициативата им отпреди няколко години „Скъпи Сан Франциско“, в рамките на която компанията опита да призове местната управа как да харчи събраните от бизнеса пари.

В момента обаче в града е налице явен проблем. Миналата седмица в Сан Франциско бе взето решение на бизнеса да бъде наложен нов вид корпоративен данък – „данък бездомници“, насочен именно към разразилата се криза в града. Преди дни с проблема се ангажира и съоснователят на Salesforce Марк Бениоф, който подкрепи инициативата с 8 млн. долара. 

Коментари: 0