Airbnb иска да навлезе и в транспортните услуги

Но няма да прави своя авиокомпания, въпреки че нае авиационен експерт

Airbnb иска да навлезе и в транспортните услуги
Airbnb наел ветеран в авиацията, за да помогне на компанията да излезе извън основния си бизнес със споделяне на жилища и иска да навлезе в транспортните услуги.

Компанията обяви че е наела Фрейд Рийд, бивш главен изпълнителен директор на Virgin America и бивш президент на Delta Airlines и Lufthansa Airlines.

Airbnb иска да изгради платформа, която помага на хората с всички аспекти на пътуването, включително къде да останат, какво да правят и как да стигнат до там. 

Човек с опита на Рийд би могъл да подпомогне в последната стъпка.
"Независимо дали във въздуха или на земята, има огромни възможности за създаване на продукти и изграждане на партньорства с други компании, които правят пътуването по-лесно и дори забавно", каза Рийд в изявление.

Той ще се съсредоточи върху партньорствата и интегрирането на услуги към Airbnb, но заяви, че „тези възможности ще отнемат години“.

Airbnb има интерес към авиацията от години. През 2016 г. компанията съобщи, че работи по функция за резервиране на полети, а информационният сайт The Information съобщи миналата година, че шефът на компанията Брайън Чески дори е обмислял да стартира авиокомпания.

Чески обаче обясни вчера, че "не се интересува от изграждането на собствена авиокомпания или създаването на поредното място в интернет, където можете да си купите самолетен билет".

Той допълни, че компанията не е решила какви партньорства или идеи ще проучи, но "има огромна възможност за подобряване на транспортния опит за всички".

Airbnb, която се оценява на 31 милиарда долара, е една от малкото големи "еднорози" - частни стартиращи компании на стойност 1 милиард долара или повече, които се очаква да станат публични тази година. Други са Uber, Lyft, Pinterest и Slack.
Коментари: 0