„Александровска“ болница има ново ръководство

Новото ръководство е временно и ще управлява болницата до провеждането на конкурс и избирането на нови членове

„Александровска“ болница има ново ръководство

Снимка: Красимир Свраков

1108 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Сагата около смяната на управлението в УМБАЛ „Александровска“ приключи, след като новото ръководство вече е вписано в Търговския регистър. Новият директор д-р Атанас Атанасов, на мястото на нефролога проф. Борис Богов, както и новите членове на Съвета на директорите, встъпват в длъжност повече от месец, след като служебният здравен министър Стойчо Кацаров предприе действия за смяна в ръководството.

Тя беше продиктувана от проверка на МЗ, която установи системно влошаващо се финансово състояние на болницата в последните 10 години, като през по-голямата част от времето начело на нея беше Костадин Ангелов, доскорошен здравен министър.

Забавянето бе продиктувано от отказът на Агенцията по вписванията да впише новото ръководство. 

Освен Атанасов в новия Съвет на директорите на болницата влизат още ревматологът проф. Румен Стоилов, който ще е негов представител и Веселина Петрова. Първоначално МС обяви, че третият член на Съвета на директорите ще е Гергана Андреева – Сотирова, но в Търговския регистър вместо нея е вписана Веселина Петрова.

Новото ръководство е временно и ще управлява болницата до провеждането на конкурс и избирането на нови членове, което трябва да се случи не по-късно от 6 месеца.

Подкрепи Economic.bg