Американка съди Twitter, Facebook и Google за атаките в Париж през 2015

Тя смята, че социалните мрежи са помогнали на терористите

Американка съди Twitter, Facebook и Google за атаките в Париж през 2015
596 ~ 1 мин. четене
Американка от Чикаго, която е била в кафене в Париж по време на атаките през 2015 г., обвинява Twitter, Facebook и Google, с твърдението, че сайтовете са помогнали за растежа на Ислямска държава чрез предоставяне на достъп до социални медии.

Манди Палмучи е подала иск за съдебен процес към федералния съд в Чикаго през изминалата седмица, съобщава Chicago Sun-Times. Жената обяснява, че е била в кафене в Париж, когато са били убити дузина души и все още не може да се отърси от емоционалното преживяване. 

Атаките около кафенетата и националния стадион в Париж оставиха 130 жертви след себе си. Отговорност за атентатите пое Ислямска държава. В заявление, компанията Facebook заяви, че в нейния сайт няма място за тези хора, свързани с тероризъм или а съдържание, което поддържа подобна дейност. Twitter и Google все още не са отговорили на въпрос за коментар по случая.

Подобни съдебни дела са отхвърляни на основание, че законите защитават онлайн доставчиците от отговорност за съдържанието, публикувано от потребителите.
Подкрепи Economic.bg