Американските акции губят заради очакването на фискалните стимули

Инвеститорите в Европа са притеснени относно новите въведени мерки в Европа и как това ще се отрази на икономиката в близко бъдеще

Американските акции губят заради очакването на фискалните стимули

Снимка: БТА

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

След изминалата сесия, американските акции се понижиха, след като Нанси Пелоси и министърът на финансите Стивън Мънчин продължиха преговорите за нов пакет от фискални стимули. Dow Jones се понижи с 0.4%, установявайки се на 28210.82, като по-рано през деня, индустриалният индекс се търгуваше с 100 пункта над цената си на затваряне. S&P500 и NASDAQ изгубиха 0.2% и 0.3% съответно.

Европейските фондови пазари затвориха със загуби, след като все още няма ясно решение относно нов щатски фискален стимул преди президентските избори в САЩ. В допълнение, инвеститорите изразяват своите притеснения  относно новите въведени мерки в Европа и как това ще се отрази на икономиката в близко бъдеще. По-рано днес Нанси Пелоси потвърди, че Белият дом и Демократите ще се опитат да стигнат до споразумение за новия фискален стимул в Щатите преди 3ти ноември. FTSE100 се понижи с 1.91% до 5776.50 пункта, докато DAX30 изгуби 1.41%, като се установи на 12557.64 пункта. Петролът се срина с 4%, след като данните от запаси в САЩ показаха ниско търсене и използване за последния интервал от време, след значителния ръст на нови COVID-19 заболявания. Brent направи дневна разлика от 3.5%, като остана на 41.64$ за барел, докато WTI се понижи с 4% до 40.03$ за барел, като през предния ден двата сорта успяха да отчетат повишение. Търсенето и използването на петролни изделия е с 13% по-ниско спрямо същия период от миналата година. Златото нарасна до най-високите си стойности за повече от една седмица. Щатските инвеститори гласуваха доверие, че пакетът от финансови стимули ще бъде съобщен и пуснат в действие преди 3-ти ноември, което даде силен тласък на цената на златото. Спот златото нарасна с 1.1% до 1926.46, докато златните фючърси се установиха до 1931.00$ за тройунция или 0.8% повишение спрямо вторник.

Сигнал на деня от Price Signal

В 17:00 през утрешния ден, САЩ ще публикуват данни относно продажбите на съществуващи жилища в страната. Тази информация се отнася за жилища, които са били продадени през месец септември, като по този начин инвеститорите могат да проследят по-конкретно какво се случва с пазара на недвижими имоти в САЩ. В допълнение, събитието показва в каква форма се намира текущата икономика спрямо предишния месец.

Акциите на Adidas заформят флаг движение от средата на май, като текущата стойност се намира близко до долната граница на тренда, При допълнителен натиск от пазара е възможно цената на теста границата и 50 периодната средна, след като бавните средни на Стохастик сигнализират за силна текуща корекция на цената. При успешен опит за пробив цената на акциите може да достигне до психологическото ниво на 250.00 където се намира съставена подкрепа от края на август.

EUR/JPY – Дневна СЪПРОТИВА

Валутната двойка съставя силно възходящо движение от началото на май, като текущата стойност се намира малко под психологическото ниво от 125.00. Индикаторът MACD сигнализира за силно възходящо движение от началото на октомври, като при продължителна пазарна подкрепа, може да се очаква цената да достигне до локалния максимум съставен около 127.075.

Soybeans – Седмична     СЪПРОТИВА

Цената на соя успя да пробие заформената подкрепа от 2018 около ниво 1050.00. При продължителна подкрепа от пазара е възможно цената да теста нива на съпротива заформени през 2016 около 1150.00. Въпреки това бавните средни на индикатора Стохастик показват, че текущата стойност на суровината е навлязла в зона на силно прекупен пазар, което може да доведе до остра корекция до 200 периодната средна, а при по-силен натиск е възможно да достигне заформената подкрепа около ниво 850.00.

Netherlands 25– Дневна СЪПРОТИВА

Холандският индекс заформя движение тип консолидация от началото на юни. Текущата стойност се намира точно върху 50 периодната средна, като при допълнителен натиск, цената може да пробие средната и да тества заформената подкрепа около ниво 532.26. Индикаторът MACD сигнализира низходящо пресичане, което дава по-сигурен повод за отваряне на къса позиция до горната граница на подкрепата.

Коментари: 0