Въздухът става още по-мръсен заради хоум офиса

Печките на твърдо гориво остават едни от основните източници на вредни емисии

Въздухът става още по-мръсен заради хоум офиса

Снимка: Pixabay

Замърсяването на въздуха в големите градове може да се увеличи заради огромния брой хора, които продължават да работят от домовете си, пише BBC, позовавайки се на доклад, отразяващ ситуацията в големите градове по света.

Данните в него са получени чрез компютърни изчисления и от тях става ясно, че използването на бойлери в Лондон например ще се увеличи с 56% през следващите месеци заради дистанционната работа. Освен това се предполага, че емисиите на NOx (азотните оксиди, които са един от основните източници на замърсяване на въздуха в градовете, бел.р.) от автомобилите ще останат приблизително същите, тъй като, въпреки че по-малко хора отиват в офиса, много от тях продължават да използват колите си за други цели.

Прогнозите на ECIU са че очакваното увеличение на емисиите може да застраши целите на Обединеното кралство за подобрение на качеството на въздуха. Според експертите използването на печките на твърдо гориво, които са едни от основните източници на замърсяване в Лондон, ще нарасне в следващите месеци и това ще повиши с около 12% допълнително емисиите на NOx. Това е достатъчно, за да компенсира напредъка, който Лондон постигна в областта на ограничаването на замърсяването от трафика.

Коментари: 0