Американските пазари полетяха към нови върхове

Докато златото трие от стойността си

Американските пазари полетяха към нови върхове

Снимка: Pixabay

648 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските акции скочиха в четвъртък, удължавайки печалбите от предходните три сесии. По-добри от очакваните икономически данни и успешни финансови резултати от някои компании подкрепиха настроенията на инвеститорите. Седмичните молби за помощи при безработица в САЩ бяха 779 хиляди. Резултатът бе с 50 хиляди по-добър от очакванията на анализаторите.

Dow Jones се покачи с 330 пункта - 1.1% до 31 055, приключвайки сесията до близо най-високите си стойности за деня. S&P 500 също нарасна с 1.1% до рекордната стойност от 3 871. Nasdaq Composite достигна нови върхове, след като се покачи с 1.2%.

Европа - централната банка на Великобритания остави паричната си политика непроменена на първото си заседание през 2021 г. FTSE се понижи незначително и приключи деня на над 6 500 пункта.

Петролът поскъпна в четвъртък, подкрепен от по-ниския брой седмични молби за помощи при безработица. Междувременно златото се раздели с около 2% от стойността си, след като рисковият апетит на инвеститорите се засили, като приключи сесията под психологическото ниво от 1 800 USD за тройунция.

Акценти днес 

Икономически данни  – САЩ

Акцентът за деня ще падне върху равнището на безработица и промяната на броя на заетите в неселскостопанския сектор в САЩ. Очакванията на анализаторите са икономиката на страната да е добавила 100 хиляди нови работни места за отчетния период.

Инструмент на фокус

Home Depot Inc. – Дневна

Акциите на се намират в период на консолидация. Всяка низходяща корекция оставаше ограничена около образуваната зона на подкрепа, като през последната седмица движението в цената успя да образува по-високо дъно около 270 USD, което може да даде началото на ново възходящо движение. Очакванията ни са цената да се покачи над образуваната линия на съпротива.

EUR/CHF – Дневна

Валутната двойка образува двойно дъно. Последва повишение в цената като направи успешен пробив и задържане над 100 периодната експоненциална средна. Въпреки бичите сигнали, движението в цената не успя да образува по-висок връх и образува низходяща тренд линия.

OIL UK – 8 часова

Договорите за разлика върху петрола сорт Брент направиха силно възходящо движение от началото на седмицата. Очакванията ни са в краткосрочен план да видим корекция на това движение до предходния връх от 57.30, който да съвпадне с 25 периодната експоненциална средна.

Hong Kong 50– Дневна

Индексът се намира във възходящ тренд след пандемията. Цената се покачи за няколко дни над психологическото ниво от 30 000 пункта, като последва корекция до 25 периодната проста пълзяща средна. Цената отново отскочи от 25 SMA, която многократно се явява зона на подкрепа за индекса.

Източник:  https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg