Анализаторите очакват ръст в приходите на Facebook с $13.7 млрд.

Технологичният гигант ще публикува резултатите си след края на щатската сесия

Анализаторите очакват ръст в приходите на Facebook с $13.7 млрд.
Първият работен ден донесе силен старт на щатските пазари, но в края на сесията индексите отново навлязоха в червена територия. Dow Jones се движеше в диапазон от 900 пункта и финишира на 24442.92, с 245 по-малко. S&P 500 затвори в територията на корекция и достигна 10% понижение от максималните си стойности. Dow също за кратко се доближи до корекцията. 

Основен губещ беше Boeing, чиито акции поевтиняха с 6.6%. NASDAQ се раздели с 1.6% до 7050 пункта, поведен от загубите на Amazon с 6.3%. Netflix пък поевтиня с 5%. Тези загуби компенсират печалбите в банковия сектор. JP Morgan и Wells Fargo нараснаха с повече от процент, а Goldman Sachs – с 1%. ETF-ът SPDR S&P Bank ETF поскъпна с 1.8%. Вчерашните разпродажби идват след 3-процентният спад за Dow Jones през изминалата седмица и респективно 3.9% и 3.8% за S&P 500 и NASDAQ. На месечна база пък аналогично пониженията са за 7.7%, 9.4% и 12%. В Европа настроенията бяха противоположни. HSBC даде зелена вълна с добри отчети и поскъпна с 5%. Британският FTSE прибави 1.25%, а немският DAX – 1.20%. САС нарасна с 22 пункта и финишира на ниво от 4989 пункта.

Финансови отчети Q3

Днес ще бъдат публикувани голямо количество корпоративни отчети за третото тримесечие на годината от компании като Fiat, Mastercard, Coca Cola, General Electric, T-Mobile, Reckitt Benckiser, eBay, Welltower и Under Armour. След края на щатската сесия технологичният гигант Facebook ще публикува репортите си, като анализатори очакват ръст в приходите с 13.79 млрд. долара и 1.46 долара печалба на акция.

Дневната графика на технологичния гигант ни показва движение в низходящ канал след близо 20-процентното понижение в края на юли. Вчера акциите затвориха търговията, пресичайки долната граница на канала. 

Индикаторът Стохастик се намира в зона на разпродажби и бележи възходящо пресичане, което би могло да се приеме за бичи сигнал. Днес след приключването на сесията ще бъдат публикувани финансовите отчети за тримесечието, като те ще определят посоката на движене на акциите. Бихме препоръчали да се изчакат данните, преди да се влезе в позиция.

Британският паунд продължава поевтиняването си спрямо щатския долар от последните две седмици. Движението в силно вертикален канал отслаби лирата с 2.5% и нивото при 1.2800 беше пробито. Следваща зона на подкрепа очакваме при малко под 1.2700-1.2690, където е и локалният минимум, достигнат през август. Може да се влезе в къса позиция с първа цел 1.2740.

Щатският петрол отстъпи от локалния си максимум при малко над 75 долара за барел и се понижи с близо 10 долара. За кратко и с малко проби формираната линия на подкрепа, като в последните дни котировките се движат около нея. Очакванията ни са за ново поскъпване на течното злато, но следващи нива на подкрепа биха били при 65 долара за барел, при 62 долара и при 59 долара, където беше и дъното, достигнато през февруари.

Щатският индекс, претърпя значителни загуби от началото на месеца, като и през новата седмица пунктовете се значително намаляват. За кратко вчера котировките стигнаха до корекция. Индикаторът Стохастик се намира в зона на разпродажби и обикновено това се приема за бичи сигнал. Предвид волатилността през последните сесии може да се използва движението и за вход в къса позиция, но за дългосрочна покупка може да се използва моментът сега за вход при по-изгодни цени. 
Коментари: 0