Ангелкова: Подготвяме мерки за работещите в туризма

Какви и кога ще бъдат взети те не става ясно

Ангелкова: Подготвяме мерки за работещите в туризма

Снимка: Economic.bg/Архив

2354 ~ 1 мин. четене
Туризмът е изключително уязвим и най-силно засегнат от разпространението на COVID-19. Всички съзнаваме това и подготвяме мерки за работещите в сектора. Това каза в изявление в официалния си профил във Facebook министърът на туризма Николина Ангелкова. 

“Нашият отрасъл е безспорно сред най-силно засегнатите от ситуацията, така е по света и в България. Всички съзнаваме това и подготвяме мерки за работещите в сектора”, пише тя в изявлението си. 

Конкретни мерки обаче не се споменават. 

Междувременно икономисти и представители на бизнеса в България настояват, че има нужда от спешни и стратегически мерки. Опасенията от дългосрочни последици за икономиката на фона на строгото извънредно положение и масовото затваряне на всички търговски обекти, с малки изключения, растат. 

Затова и бизнесът гледа с очакване към държавата относно това кога и какви мерки ще вземе, за да се избегнат масовите фалити и загубени работни места. 

По-късно днес се очаква извънреден брифинг на вицепремиера Томислав Дончев, който ще представи възможните социално-икономически мерки, които правителството предлага на първия етап от кризата. Заедно с него ще са финансовият министър Владислав Горанов, социалният министър Деница Сачева и икономическият министър Емил Караниколов.

“Дори да се наложи допълнително затягане на мерките, моля за търпение и отговорност. Туризмът, макар и с очаквани сериозни щети, ще се възстанови, когато се възстановят пътуванията и животът влезе в нормалния си ритъм”, пише още Ангелкова в изявлението си. 

Цялото ѝ обръщение може да видите по-долу. 

Коментари: 0