Учениците от 7. и 12. клас може да се върнат в училище на 4 февруари

Утре у нас пристигат още над 18 хил. дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech

Учениците от 7. и 12. клас може да се върнат в училище на 4 февруари

Снимка: МС

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Учениците от 7. и 12. клас най-вероятно ще се върнат в училище от 4 февруари. Обмисля се и присъствена форма на обучение и за още един клас, като все още не е решено дали това да е 5. или 8. Това стана ясно от думите на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, който беше с министър-председателя Бойко Борисов на посещение в Раковски.

Условието за връщането на част от учениците в училище ще е запазването на сравнително ниска заболеваемост от коронавирус. Ангелов допълни, че утре предстои да разговаря по темата с министъра на образованието. Заедно те решат кои класове точно да възстановят присъственото обучение.

„Ако продължава да спада заболеваемостта под 120 на 100 000, ще разрешим три класа между пети и дванадесети да се върнат в училище. Може би това ще бъдат учениците от 7-ми и 12-и, които са най-важните, и сигурно 8. или 5. клас. Това ще го решим утре", поясни той.

Бойко Борисов пък информира, че утре в България ще пристигнат още 18 720 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech.

„Някои се надсмиват в момента, че България била последна по ваксинаци. Искам да им кажа да изчакат 2-3 дни и може би пак ще стане така, че както най-добре управляваме пандемията в момента, ще се окаже, че и проф. Ангелов е бил най-прав, като заделихме за всички ваксинирани и втората доза", отбеляза премиерът. По думите му това е превенция срещу риск от нарушени доставки.

„Виждате какво става в света – бой за ваксини", посочи Борисов и отбеляза, че е важно имунизираните с първата доза да могат навреме да получат и втората. 

Коментари: 0