АПИ ремонтира 21 км третокласен път с над 10 млн. лв.

Жителите в областта обявиха готовност да протестират заради окаяното състояние на пътя

АПИ ремонтира 21 км третокласен път с над 10 млн. лв.
2978 ~ 1 мин. четене
Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) ще завърши тази година ремонта на 21-километровия път между Драгоман–Годеч, в който ще бъдат инвестирани общо над 10 млн. лв. Отсечката се строи повече от година, а съобщението на АПИ идва няколко часа, след като жителите на шест населени места в община Драгоман обявиха готовност да затворят международния път към Сърбия заради плачевното състояние на пътя Драгоман-Годеч.

Освен от състоянието на пътя, местните се оплакват, че през зимата много често остават откъснати, заради липсата на почистване. В резултат на многобройните сигнали и жалби, преди около половин година кметът на община Драгоман обяви пътя за опасен.

От пътната агенция обясняват, че се предвижда цялостна подмяна на пътната настилка, подобряване на отводняването, нова хоризонтална маркировка и пътни знаци.

През миналата година е работено в участъка, който преминава през град Годеч и ремонтът е завършен. Тази година, при подобряване на метеорологичните условия, работата на третокласния път ще продължи, с което ще се повиши безопасността на движение.
Подкрепи Economic.bg