АПИ удължи тихомълком ремонта на „Тракия“

Магистралата ще остане затворена край Чирпан и Стара Загора през целия юли

АПИ удължи тихомълком ремонта на „Тракия“

Снимка: АПИ

9284 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Агенция „Пътна инфраструктура“ удължава с един месец срока за ремонт на участъка между Чирпан и Стара Загора. Това става ясно обаче не от съобщение на пътната агенция, а от информация в сайта на община Стара Загора, която пък се позовава на заповед, издадена към местната власт.

„Във връзка със заповед на Агенция пътна инфраструктура за удължаване на срока на ремонтно- възстановителни работи на АМ „Тракия“ в област Стара Загора в участъка от км 184+740 до км 208+181 дясно и ляво платно за движение до 30 юли се запазва и въведената временна организация на движението при пътен възел Стара Загора- Кольо Ганчев и пресичането на Републикански път I-5 и път II-66 (Околовръстен път)“, се казва в съобщението на местната власт.

Движещите се по път I-5 (направлението АМ „Тракия“- София) остават с предимство, а транспортните потоци по път II-66 остават с второстепенно направление.

Ремонтно- възстановителни работи по 23-километровата отсечка започнаха в средата на април. Но участъкът на „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора е напълно затворен от началото на февруари, когато стартира ремонтът на първите 16.5 км и колите се отбиват през стария път през градовете. Сега става ясно, че блокировката ще остане и през юли – един от двата най-активни летни месеца, през които трафикът от София за морето е най-интензивен.

Подкрепи Economic.bg