АПИ започва ремонт за 58 млн. лв. на пътя за Крастова гора

Целият участък, от 31 км, ще бъде ремонтиран до края на годината

АПИ започва ремонт за 58 млн. лв. на пътя за Крастова гора

Снимката е илюстративна

Снимка: Красимир Свраков

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) започва ремонт на 31 км от път III-861 Югово - Лъки, по който се пътува до Кръстова гора. Инвестицията е за около 58 млн. лв. и е от бюджета на АПИ, съобщиха от пътната агенция.

Проектът е разделен на два етапа. В първия етап ще бъде ремонтирана 14-километровата отсечка, която води до Кръстова гора. Крайният срок за завършване на ремонтните дейности е 14 септември. До края на годината пък ще бъде завършен целия останал участък от третокласния път.  

Проектът включва ремонт и усилване на съществуващата асфалтобетонова настилка, както и на съоръженията по трасето, укрепване и обезопасяване на скатовете, осигуряване на отводняване, обновяване на всички пътни принадлежности - ограничителни системи, знаци и хоризонтална маркировка. Пътят е построен през 50-те години на миналия век. Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит.

Третокласният път е единствената пътна връзка на Община Лъки с областния център Пловдив и е най-пряка връзка на областта с Община Баните в Смолянска област. По пътя ежедневно преминава тежкотоварен трафик от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района.

Коментари: 0