АПИ затваря участък от Южната дъга на София в неделя

Движението ще бъде пренасочено за няколко часа

АПИ затваря участък от Южната дъга на София в неделя

Снимка: АПИ

3572 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

На 25 април /неделя/ за три часа – от 7 ч. до 10 ч., ще бъде затворен за движение участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път между пътните възли „Лозен" и „Герман". Превозните средства ще бъдат отклонени по обходен маршрут, съобщава Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Рано сутринта в неделя, когато трафикът е по-малко, ще се монтира последната трета пасарелка в участъка. През март бяха монтирани първите две. Съоръженията ще обслужват бъдещите спирки на градския транспорт, съгласно одобрения идеен проект на Столична община.

Разширяването на 6-километровия участък от Околовръстното (от пътен възел „Цариградско шосе" до пътен възел „Младост“) трябва приключи до края на 2021 г., но засега изглежда, че обектът ще бъде завършен по-рано. Благодарение на проекта съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов.

С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма" и „Тракия", ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа" и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

Коментари: 0