Apple официално представя новите си устройства на 21 март

Ще бъдат показани новият iPhone и iPad

Apple официално представя новите си устройства на 21 март
272 ~ 1 мин. четене

Американската компания Apple изпрати покани до медиите за събитието, на което ще бъдат представи новите й устройства. Официалната презентация ще се проведе на 21 март в централата на компанията в Купертино, Калифорния, пише Bloomberg .

Много анализатори смятат, че на това събитие ще бъдат представени новите версии на iPhone, включително модел с по-малък екран, отколкото на iPhone 6.

Според източници, близки до компанията, новият смартфон ще има 4-инчов екран, подобно на iPhone 5S, но ще бъде оборудван с нови функции, включително и скенер за пръстови отпечатъци и по-добра камера, както и двуядрен A9 процесор, който се използва в модела 6S.

Също така, Apple може да покаже нова версия на таблета Ipad. Според слухове, той ще бъде актуализиран модел на iPad Pro, с големина от 9.7-инчов екран в сравнение с 12,9-те инча на своя предшественик, но със същите функции и поддръжка.

Следва да се отбележи, че в деня след представянето, 22 март, ще се проведе заседание по делото на Apple срещу правителството на САЩ, което изиска от компанията да заобиколи своите собствени протоколи за сигурност и да разшифрова информацията от смартфона на терориста, който уби 14 души при нападение в Сан Бернардино през декември миналата година.

Apple оспорва това твърдение, като посочи, че създаването на механизъм за разшифроването на iPhone, то това ще застраши сигурността на данните на потребителите на нейните продукти. 

Подкрепи Economic.bg