Apple показва новия iPhone 7

Вече изтече информация за някои от новостите, но компанията вероятно ще представи много повече

Apple показва новия iPhone 7
Сряда, 7 септември, е поредният голям ден за технологичния свят. Днес американската компания Apple трябва да представи новия iPhone 7. От всички изтекли досега данни за новия модел става ясно, че устройството няма да предложи нещо революционно. Дори може да разочарова част от верните си фенове. На събитието обаче се очаква да стане ясно как ще се развива компанията през следващите години, предвид обявеното от изпълнителния директор Тим Кук желание компанията да намали зависимостта си от смартфона си.

В последните няколко месеца се повиха много слухове около новостите в смартфона. От тях можем да съдим, че телефонът в голяма степен ще прилича на своя предшественик iPhone 6s. Революционното в случая е, че вероятно ще липсва стандартния 3.5-милиметров жак за слушалки. Това означава, че потребителите или ще трябва да използват безжични слушалки, или да използват Lightning порта.

Смартфонът вероятно ще бъде предложен в пет цвята – златист, розово злато, сребрист, черен и цвят „черно пиано“. Също така се чака повече налична памет – базовият модел ще бъде с 32GB, а ще има и версии със 128GB и 256GB. Оперативната памет ще бъде 3GB за iPhone 7 Plus, по-малкият модел на ще е с 2GB.

Един от последните слухове е, че смартфонът може да се окаже и водоустойчив. Това пък вероятно ще означава, че ще липсва Home бутонът.

Освен всичко на събитието трябва да бъдат показани "умният" часовник Apple Watch 2, операционните системи iOS10 и MacOS Sierra, както и нови преносими компютри MacBook PRO.
Коментари: 0