Apple потвърди, че новите iPhone-и няма да се появят през септември

Компанията изпитва затруднения на фона на пандемията от коронавирус

Apple потвърди, че новите iPhone-и няма да се появят през септември

Снимка: Pixabay

Apple планира да пусне новите iPhone-и през тази година "няколко седмици по-късно от обикновено", съобщи Bloomberg, позовавайки се на финансовия директор Лука Маестри. Новите модели може да не се появят през септември, а през октомври.

През 2019 г. представянето на смартфоните се състоя на 10 септември и те влязоха в продажба десет дена по-късно. Причината за отлагането на следващите iPhone-и не беше официално обявена. Медиите обаче съобщават, че компанията изпитва затруднения на фона на пандемията от коронавирус.

Business Insider, позовавайки се на свои източници, съобщи, че Apple ще проведе традиционното си представяне на новите модели в края на октомври. През същия месец iPhone 12 ще излезе с поддръжка на 4G, а през ноември - смартфон с 5G. Wall Street Journal (WSJ), позовавайки се на други източници, също съобщи, че Apple ще пусне нови водещи модели месец по-късно от планираното.

Apple обикновено представя годишното си представяне на iPhone през септември и започва да доставя устройства преди края на месеца. 

Коментари: 0