Apple премахва бутона Caps Lock от клавиатурата

На негово място ще има бутон за емоджита

Apple премахва бутона Caps Lock от клавиатурата
Apple планира да премахне бутона Caps Lock от клавиатурите в  скоро време. Компанията е подала заявка за патент, в който е описана нова клавиатура без този бутон. Технологичният гигант предлага той да бъде заменен с с нов клавиш за въвеждане на емотикони. Новата клавиатура се нарича просто Smart Keyboard. 

В илюстрациите към новия патент на Apple е показана клавиатура с по-различна подредба на клавишите.Освен клавиша за въвеждане на емотикони, в новата клавиатура са поставени бутон за изпращане на информация в социалните мрежи и клавиш за бързо търсене на информация. Новите клавиши са зависими от контекста и могат да изпълняват малко по-различна функция в зависимост от стартираното приложение.

Бутонът Caps Lock се използва твърде рядко и е нужен за да се включи режима за въвеждане на текст само с главни букви. Ако се наложи да се направи нещо такова, то е за да се подчертае значението на някоя буква или дума. Много рядко се налага въвеждането на целия текст с главни букви, а за малки текстове е достатъчно да се задържи натиснат клавиша Shift.


Специалистите на Apple са счели, че щом потребителите разполагат с клавиш Shift и не използват често Caps Lock, то този клавиш не е нужен и може да бъде махнат, а на неговото място да се сложи нещо по-полезно, пише Kaldata.com.
Коментари: 0