Apple призова за незабавна актуализация на iPhone и iPad

Заради открити дупки в сигурността на операционната система

Apple призова за незабавна актуализация на iPhone и iPad

Снимка: Unsplash

Apple призова потребителите на iPhone и iPad незабавно да актуализират операционните си системи, за да отстранят грешки в сигурността, които може би вече са били използвани от хакери. На уебсайта си компанията алармира за три недостатъка в сигурността, предава CNN.

Те може да са били активно използвани“, се посочва в информацията.

Компанията не разкрива подробности относо бъговете, тъй като има политика да не прави това, докато не се проведе разследване и не са налични корекции или версии. Не се знае кой или защо може да използвал дупките в сигурността.

Защитата може да се подобри с актуализация на операционната система. Apple вече е пуснала нова версия на iOS 14.4, в която са взети предвид рисковете.

Два от проблемите със сигурността произтичат от WebKit, двигателят на браузъра с отворен код, който се използва в Safari и iOS екосистемата за сърфиране в интернет.

За проблемите първо е докладвал анонимен изследовател, става ясно още от информацията.

По принцип Apple е компания, която се гордее със сигурността на устройствата си. Като всяка друга обаче и тя не е имунизирана срещу експлойти. Миналата година изследователи на Google откриха начини за проникване в iPhone. Междувременно стана ясно, че грешка в iOS13 може да разкрие детайли за контакти, съхранявани в телефона, без необходимост от парола или биометрична идентификация.

Коментари: 0