Apple се отказа от безжичното си зарядно

Компанията обяви, че ще пусне такова устройство още при представянето на iPhone X през септември 2017 г.

Apple се отказа от безжичното си зарядно
1480 ~ 1 мин. четене
Дълго чаканото безжично зарядно на Apple все пак няма да го бъде. Компанията обяви, че продуктът, наречен AirPower, е внезапно отменен.

"След много усилия заключихме, че AirPower няма да постигне нашите високи стандарти и ние отменихме проекта," каза Дан Рико, вицепрезидент на Apple за хардуерно инженерство, в изявление пред CNN Business. "Извиняваме се на онези клиенти, които очакваха с нетърпение този старт. Ние продължаваме да вярваме, че бъдещето е безжично и се ангажираме да вървим напред към безжичното изживяване."

Това е голям удар за Apple, която обикновено не отменя неиздавани продукти. Компанията за първи път обяви, че разработва такова зарядно устройство, когато пусна iPhone X през септември 2017 г. Очакваше се то да дебютира през 2018 г.

По план AirPower трябваше да изглежда като подложка и да зарежда едновременно iPhone, Apple Watch и AirPods. 

По-новите iPhone модели използват универсална система за безжично зареждане, наречена Qi, която вече е широко достъпна в кафенета, магазини и летища по целия свят. Но потребителите на iPhone ще трябва да разчитат на безжични зарядни станции на трети страни, за да зареждат техните устройства. Повечето безжични зарядни устройства вече работят с iPhone.

Apple направи сериозна стъпка към безжичното зареждане чрез добавяне на възможности към по-новите iPhone и AirPods. Миналата седмица Apple обяви нова версия на популярните си безжични слушалки AirPods. На кутията Apple казват, че те работят с AirPower подложката.
Коментари: 0