Apple се сети за Shazam и го прави по-лесно достъпен в iPhone

Apple се сети за Shazam и го прави по-лесно достъпен в iPhone

Снимка: Pixaby (колаж)

След като придоби Shazam преди повече от две години, Apple сякаш позабрави за приложението, но сега компанията е решила да напомни на потребителите за него. В най-новата бета версия за разработчици на iOS 14.2 апликацията е добавена в контролния център, което улеснява значително достъпа до нея.

Нововъведението означава, че Shazam вече е достъпно чрез бърз пряк път. До него може да се достигне чрез плъзгане надолу от горния десен ъгъл на дисплея на iPhone.

Това означава, че телефонът може лесно да разпознава мелодия, без значение дали се изпълнява от устройството, или от външен източник. Shazam ще може да фиксира дори песен, която човек слуша през AirPods.

Веднъж фиксирана, песента може да бъде пусната и в Apple Music. Засега обаче изглежда, че други услуги за стрийминг като Spotify, не се поддържат.

По-рано потребител на iPhone трябваше да стартира Shazam или чрез извикване на гласовия асистент Siri, или чрез директно отваряне на самото приложение.

Apple обяви, че придобива Shazam за 400 млрд. долара през декември 2017 г., а финализира сделката през септември 2018 г. Анализаторите определиха поглъщането като стратегически важно за гиганта от Купертино в стрийминг надпреварата срещу лидера на пазара Spotify. 

Коментари: 0