Арабски компании с интерес към българска био козметика

Наши фирми участваха в Международния панаир "Beautyworld Middle East" в Дубай

Арабски компании с интерес към българска био козметика
2687 ~ 1 мин. четене

Арабски компании се интересуват от български био продукти в средния и високия ценови клас. Най-търсена от тях е козметиката на основата на българско розово масло. Това стана ясно след участието на български компании в Международния панаир "Beautyworld Middle East", който се провежда от 14 до 16 май 2017 г. в Дубай.

Участието на България в панаира е финансирано частично от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), като на националния щанд са представени девет български фирми от парфюмерийно - козметичния бранш. Целта на участието им е установяване на преки контакти с техни потенциални бизнес партньори от региона и света.

Участниците от България са „Вентони Козметик" ООД, „Билка Лайфстайл" ООД,„СТС Холдинг Груп" ООД, „Лидера Трейдинг ЛТД" ЕООД, „Солидо Козметикс" ООД, „Рефан България" ООД, „Биотрейд България" ООД, „Боди Бюти" ЕООД и „Бъдеще" ЕООД.

"Beautyworld Middle East" е едно от най-мащабните мероприятия за парфюмерия, козметика, етерични масла, тоалетни принадлежности, натурална СПА козметика в арабския свят. В него участват над 1 500 изложители на изложбена площ от 27 426 кв .м. С национални щандове се представят 60 държави, а броят на деловите посетители надвишава 37 000 - търговци, консултанти, агенти на хотели, козметици, асоциации, правителствени агенции, медии, професионалисти от областта на парфюмерията и козметиката.

Българското участие е по проект №BG16RFOP002-2.003-0001 "Създаване на условия за устойчиво развитие и успешно интегриране на българските предприятия на европейски и международни пазари, чрез осигуряване на подкрепа за участие в международни търговски панаири и конференции", финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020, съфинансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Коментари: 0