Арестуваната шефка на Huawei с куп продукти на Apple

По-рано служители на компанията бяха наказани заради ползването на техника на американския конкурент

Арестуваната шефка на Huawei с куп продукти на Apple
Един от най-старшите служители на Huawei е голям фен на продуктите на Apple, изглежда. Блумбърг съобщи, че Мън Уанджоу, финансовият директор на Huawei, която бе арестуван в Канада през декември, е носила в себе си куп устройства  на най-големия конкурент на своята бащина компания. Припомняме, че финансовият директор е дъщеря на основателя на компанията Рен Женгфей.

В себе си тя имала при ареста iPhone 7 Plus, MacBook Air и iPad Pro. В допълнение към един Huawei Mate 20 RS телефон с дизайн на Porsche.

Huawei и Apple са ожесточени конкуренти, като миналата година китайската компания успя да изпревари американската като втория по големина производител на смартфони в света. Това е първият път от 2010 г. насам, когато Apple не е класирана под номер едно или две в света, а остава чак на третата позиция.

Блумбърг твърди, че разполага с копие от съдебен документ, предоставен на адвокатите на Мън за съхраняването на оборудването, което и иззето от нея и за данните на тези устройства. Адвокатите на китайката са поискали устройствата да бъдат запечатани, което е одобрено от прокуратурата.

Разгласяването за притежаваните от Мън конкурентни устройства обаче може да е потенциално неудобство за Huawei, която наскоро наказа двама свои служители за новогодишен туит, качен на профила на компанията от iPhone. Huawei понижи в длъжност двамата служители и им намали заплатите с 5000 юана (728.27 долара).

Мън беше арестуван през декември в Канада по 13 обвинения за измама, нарушаване на санкциите срещу Иран и възпрепятстване на правосъдието, повдигнати от САЩ. Тя отрича обвиненията и адвокатите й се борят да избегнат екстрадиране в САЩ.
Коментари: 0