Арктически студове в САЩ

Ниските температури доведоха до смъртни случаи

Арктически студове в САЩ
216 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Поне 23 са жертвите на ниските температури, които завладяха САЩ през последната седмица, предаде CNN.

Най-много са загиналите в щата Тенеси – 18. Част от хората са починали от хипотермия, други при пътни инциденти, трети са били пациенти на диализа и са починали, защото не са успели да стигнат до болница заради времето.В същия щат повече от 2700 души са останали без електричество. През следващите няколко дни в Тенеси се очакват бурни пориви на вятъра, леден дъжд и сняг.

Метеорологичните условия в някои щати наподобяват тези от известния американски филм „След утрешния ден“. Както е известно, през последните дни замръзна дори Ниагарският водопад.


Предупреждения за снежна буря са в сила за Нешвил, където натрупването на тежък лед отново може да предизвика широко разпространеното напоследък прекъсване на електрозахранването. В Кентъки се очаква половин метър сняг, сериозни снеговалежи се прогнозират и за Луисвил и Синсинати.

През този уикенд опасно студеното време ще обхване по-голямата част от източните щати, предупредиха метеоролози. Там живеят около 125 милиона души. На места температурите ще паднат до минус 40 градуса.Подкрепи Economic.bg