Астън Мартин се стреми към $6,7 млрд. с IPO през октомври

Компанията ще е първият британски автопроизводител, излизащ на борсата от десетилетия насам

Астън Мартин се стреми към $6,7 млрд. с IPO през октомври

Снимка: Twitter

684 ~ 1 мин. четене
Британският производител на луксозни автомобили Aston Martin обяви днес, че очаква да достигне оценка до 5,07 млрд. паунда (6,7 млрд. долара) при първичното си публично предлагане, което ще се проведе през октомври.

Компанията е определила ценови диапазон от £17,50 до £22,50 за акция на фондовия пазар.

Производителят, известен със спортните си автомобили, предпочитани от филмовия таен агент Джеймс Бонд, обяви миналата година, че подготвя първично публично предлагане на акции (IPO) и така става първият британски автомобилен гигант, който излиза на борсата от десетилетия насам.

Автомобилната компания ще публикува проспект по-късно в четвъртък и се надява да обяви окончателното си ценообразуване на или около 3 октомври. Тя очаква акциите да бъдат пуснати за търговия на Лондонската фондова борса на или около 8 октомври.

Фирмата планира 25% от акциите й да се търгуват на фондовия пазар, или почти 57 милиона книжа.

Aston Martin, която прави всички свои автомобили във Великобритания и трябва да отвори второ съоръжение в страната през следващата година, предупреди за въздействието на всички митнически проблеми в резултат на Brexit, което може да забави производството и да увеличи разходите.

Лондон и Брюксел се надяват да сключат споразумение за Brexit до края на годината.
Подкрепи Economic.bg