Авиокомпании масово отменят полетите си до Италия

Ryanair отмени всички полети от и до страната до 8 април

Авиокомпании масово отменят полетите си до Италия

Снимка: Pixabay

Авиокомпании от цяла Европа спират полетите си от и до Италия, след като късно снощи стана ясно, че страната е под карантина от днес. Пътуванията и всички обществени събирания в цяла Италия са забранени, а спортните състезания – спрени. Безпрецедентните мерки ще важат до 3 април.

В отговор на това Ryanair, British Airways и easyJet обявиха ограничаване на пътуванията до страната, както и на вътрешните полети в нея.

Днес, 10 март Ryanair обяви прекратяването на пълния си полетен график за / от и в рамките на Италия, след решението на италианското правителство да „заключи” цялата страна, за да ограничи разпространението на вируса Covid-19. Мярката важи до 8 април, сряда. 

Всички засегнати пътници днес са получили известия по имейл, за да ги информират за анулираните полети. Засегнатите пътници ще могат да избират между пълно възстановяване на средствата или кредит за пътуване, който може да бъде използван при полетите на Ryanair през следващите 12 месеца.

Ryanair продължава да спазва изцяло указанията на Световната здравна организация и националното правителство и забраните за пътуване. Ситуацията се променя ежедневно и всички пътници на полети, засегнати от забраната за пътуване или отмяна, получават имейли и им се предлагат полетни трансфери, пълно възстановяване на суми или кредити за пътуване, пишат от компанията.

Ryanair се извинява искрено на всички клиенти за тези нарушения на графика, които са причинени от националните правителствени ограничения и последното решение на италианското правителство да блокира цялата страна в борбата с вируса Covid-19.

British Airways отмени всички полети до и от Италия, след като страната беше блокирана заради коронавирус. Говорител на компанията заяви, че причината за спрените полети е съобщението на италианското правителство и официалните съвети за пътуване на правителството на Обединеното кралство. „Ние се свързахме с всички клиенти, които трябва да пътуват днес (10 март)“, каза той.

Говорителят на easyJet заяви: „След последното постановление, издадено на 9 март от италианските власти, прилагащи допълнителни ограничения за цяла Италия, в момента easyJet преразглежда планираната си програма между 10 март и 3 април 2020 г.

„По-голямата част от полетите до и от Милана Малпенса, Милано Линате, Венеция и Верона са отменени за следващите дни и засегнатите клиенти се съветват за техните възможности чрез имейл и SMS, които включват презаписване и възстановяване на средства.“

Авиокомпаниите съветват пътниците си да проверяват онлайн информацията за предстоящите им полети, както и да проверяват имейлите си. 

Коментари: 0