Австрия въведе нов локдаун

Според новите рестрикции хората могат да напускат домовете си само по няколко причини

Австрия въведе нов локдаун

Снимка: БТА

12811 ~ 1 мин. четене

Австрийските власти затягат ограничителните мерки в страната от 17 ноември до 6 декември, за да предотвратят претоварването на здравната система в борбата срещу разпространението на COVID-19. Това заяви официално австрийският канцлер Себастиан Курц, цитиран от Bloomberg.

Големите магазини ще бъдат затворени с изключение на супермаркети, магазини за домашни любимци, пазари, бензиностанции, банки, аптеки, пощенски станции и сервизни центрове. Работното им време ще бъде ограничено от 6 до 19 ч. местно време.

Салоните за красота ще бъдат затворени. Контактните спортове на аматьорско ниво са преустановени. Всички ученици пък преминават към дистанционно обучение.

Виена затегна ограниченията на 3 ноември, като затвори хотели, ресторанти, културни институции и увеселителни заведения. Това обаче не бе достатъчно и умерените мерки не успяха да забавят разпространението на пандемията, признава Курц.

Според новите рестрикции хората могат да напускат домовете си само за определени цели, сред които пазаруване, посещение на роднини, ходене на работа, ангажименти в съда или официалните институции, както и за спортуване.

По думите на Курц хората трябва да работят от вкъщи, ако има такава възможност.

Подкрепи Economic.bg