Автомобилът, който никога не забравя (снимки)

С нова технология и подобрен дизайн, Land Rover Discovery Sport е перфектният семеен SUV

Автомобилът, който никога не забравя (снимки)

Land Rover Discovery Sport е автомобилът, който никога не забравя, благодарение на първата в света интеграция на модерното приложение за проследяване на Tile. Компактният премиум SUV е първият автомобил, който интегрира новата технология в допълнение към усъвършенстван нов дизайн, удобство и безопасност.

Бързането за работа или училище често може да доведе до забравяне на важни вещи, но новият Discovery Sport е създаден да остави в миналото забравените портфейли и липсващи чанти. Приложението използва устройство за проследяване Tile – малки Bluetooth тракери, които могат да бъдат прикрепяни към важни вещи и използвани за проследяване на местонахождението им чрез смартфон технология.

Уникалното интегрирано в автомобила приложение обещава да сложи край на това загубено време. След стартирането му от централния сензорен екран, клиентите получават предупреждение, ако определени вещи не са в автомобила и получават упътвания за последното им познато местонахождение.

„Да си загубите портфейла или да забравите спортния екип на детето си вкъщи не е просто неудобство. Нашето уникално партньорство с Tile означава, че клиентите могат да проверяват статуса на вещи, към които е прикрепено устройството, на сензорния екран на Discovery Sport, така че забравените вещи ще останат в миналото“, заяви директорът по технологиите и приложенията на Land Rover Питър Върк.

Jaguar Land Rover е първата автомобилна компания, която интегрира Tile в системата на автомобила. Партньорството позволява на клиентите да създават списък на „Най-важните вещи”, с помощта на сензорния екран, които се проверяват винаги при стартиране на приложението. Ако вещите са изгубени вътре в колата, клиентите могат да чуят звуков сигнал с мощност 90 децибела, за да ги намерят.

„Наистина сме развълнувани от партньорството си с Jaguar Land Rover. Тази интеграция ще предостави много ползи, като по-голяма сигурност и спокойствие за местоположението на важни вещи и това ще спестява време на водачите преди да тръгнат на път. След като увеличихме броя на Tile устройства в обращение от 2 млн. до над 5 млн. само през последните 6 месеца, ние сме уверени в огромните предимства, които това ще донесе за клиентите на Jaguar Land Rover в световен мащаб“, обясни главният изпълнителен директор на Tile Майк Фарли. 

Приложението за смартфон на Tile е съвместимо с Android и Apple платформи и може да проследява неограничен брой вещи.


Новият Discovery Sport е с подобрен дизайн и се предлага в 4 нови цвята. Интериорът е удобен и луксозен.

Бордовият компютър е с 4-ядрен процесор Intel и 60 GB статично дисково устройство (SSD), осигуряващо супер бърз достъп до данните. Забележителен е 10,2-инчовият сензорен екран с висока резолюция - 21:9.


Коментари: 0