Бъчварова: Контрабандата на цигари спадна до 8%

Министерство на вътрешните работи приключва годината без задължения

Бъчварова: Контрабандата на цигари спадна до 8%

Тази година контрабандата на цигари у нас бележи сериозен спад. „От 20% през 2015 г., тази година достигнахме спад с 12% до 8%”, това заяви министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова по време на церемонията „Полицай на година 2016“.

По думите й ГДБОП напълно е заслужила първата колективна награда. „Резултатите от работата на дирекцията след сътресението, което преживя, понесе и преодоля, е етикет за всички нас“, коментира вътрешния министър.

Тя посочи, че като основна структура за противодействие на организираната престъпност служителите на ГДБОП са провели редица вътрешни и международни операции – общо 260. Благодарение на техните усилия са разбити фабрики за производство на цигари и фалшиви пари. За единадесетте месеца на 2016 г., заедно с агенция „Митници“ са иззети близо 430 кг хероин, над 90 кг кокаин, над 1 тон марихуана, почти 450 кг и 12 000 таблетки синтетични наркотици.

Бъчварова обяви, че тази година вътрешното ведомство приключва във финансов план без задължения към държавния бюджет. „Успяхме да разплатим задълженията не само за тази, но и за минали години и да стабилизираме системата на МВР".

Коментари: 0