България и Турция ще развиват общи проекти в туризма

Планират се и организиране на Дни на България в Турция, както и Дни на Турция в България

България и Турция ще развиват общи проекти в туризма
660 ~ 2 мин. четене
Българо-турска работна група ще подготви общи проекти за реклама на турския и българския фолклор, обичаи, кухня и други. Това стана ясно по време на днешната среща между министъра на туризма Николина Ангелкова и турския ѝ колега Нюман Куртулмуш. Целта на тези общи проекти е да привличат повече туристи, като основен фокус ще са далечни пазари, като Китай, Индия и САЩ.

Планират се и организиране на Дни на България в Турция, както и Дни на Турция в България.  

„Подготвяме маркетингова промоционална кампания за турския пазар“, заяви министър Ангелкова. Тя обясни, че специални целеви групи ще бъдат не само туроператори и агенции, но и крайни потребители, например семейства с деца. „От изключително значение за нас е в България да бъдат провлечени повече турски туристи през зимата“, коментира още министър Ангелкова.

Тя представи пред госта си разработваните в момента винено-кулинарни и СПА маршрути и проектите в дигиталната сфера, като сътрудничеството с Viber и създаването на Chat Extension, който дава възможност за директно  споделяне на туристически обекти.

„Туризмът е ключов сектор за засилване на регионалното сътрудничество“, заяви министър Ангелкова и допълни, че България работи със своите партньори от Югоизточна Европа и Западните Балкани за създаване на общи продукти в областта на културния, историческия, морски, уелнес, селски, екологичен и религиозен туризъм. „Важно място сред тях е именно Турция, с която работим заедно и в работната група на ОЧИС по въпросите на туризма“, каза още министърът. Тя поясни, че престои да се проведе среща на министрите с ресор туризъм на страните членки на ОЧИС и покани своя колега на планираното събитие.
Подкрепи Economic.bg