България – най-достъпна дестинация за руснаците

Речните пътувания са все по-популярни в Русия

България – най-достъпна дестинация за руснаците

„България остава най-достъпното чуждестранно направление за руските граждани. Цените започнат от 45-60 хил. рубли (1200-1550 лева) за двама за 9-11 нощувки с храна – от включена само закуска до „ол инклузив“, разказва Мая Ломидзе, изпълнителен директор на Асоциацията на туристическите оператори в Русия (АТОР).

Тя разказа пред руския вестник "Собеседник" кои са най-достъпните дестинации за руснаците през този туристически сезон. След България се нареждат Гърция и Кипър, където аналогичният пакет струва между 50 и 75 хил. рубли. Става дума за най-достъпните хотели от 2-3 звезди. Евтините курорти в Испания и Италия струват между 50 и 90 хил. рубли за двама за 9-10 нощувки“, заяви Ломидзе. Според нея тази година в Русия се засилва и вътрешният туризъм.

„Главната особеност на сезона са речните пътувания, които започнаха да се ползват с популярност, особено след появата на първия в Русия речен кораб от типа си „Уол кост“ на „Мостурфлот“.

Той предлага пътувания на четирипалубния параход „Княгиня Анастасия“, добави Ломидзе. Цената от 2300 рубли на човек дневно включва разполагане в каюта, пътна информация, лекции, музикални и развлекателни мероприятия и детски програми на борда. Плюс доплащане за храна.

Коментари: 0