България с ново почетно консулство в Япония

За почетен консул на страната ни е определен Юдзуру Хирано

България с ново почетно консулство в Япония
244 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
България ще открие ново почетно консулство във втория по важност икономически център в Япония - района Кинки, намиращ се в западната част на остров Хоншу. Това реши днес правителството. 

Кинки произвежда 16% от брутния вътрешен продукт на страната. В него са концентрирани около една четвърт от живеещите българи в Япония.

Юдзуру Хирано е определен за почетен консул на страната ни. Той е председател на Асоциацията на ресторантьорите в Осака и президент на компанията "Хонке Санукия", която поддържа верига от над 80 заведения за обществено хранене, както и няколко хотела.

Град Идзумиоцу ще бъде седалището на почетния консул, като окръгът ще обхваща префектурите Осака, Киото, Хього, Шига, Нара, Вакаяма и Мие.

До момента България имаше двама почетни консули в Япония - Хисаши Накаяма със седалище в Йокохама и Шиничи Мунесама със седалище Фукуока.

Откриването на ново почетно консулство в региона Кинки ще подпомогне по-нататъшното разширяване на търговско-икономическите връзки и засилване на културния и научно-образователния обмен между двете страни, отбелязват от правителствената пресслужба.

Подкрепи Economic.bg