България спечели 20 медала от Spirits Selection 2018

Успеваемостта на страната ни е по-висока от средната за света

България спечели 20 медала от Spirits Selection 2018
924 ~ 1 мин. четене
Двадесет медала спечели България от международния конкурс Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, който се проведе в Пловдив от 21 до 25 август 2018 г. 

На страната ни се присъждат 1 Голям златен (Grand Gold), 5 златни и 14 сребърни медала. Преобладават отличията за ракия, следвани от тези за бренди. Наградени са и произведени тук ликьор, водка и мастика. Най-много медали печелят производителите от Тракийската низина и Черноморския регион.

„България участва в Spirits Selection за първи път през 2015 г. Успеваемостта на страната ни (спечелени медали спрямо подадени мостри) e между 30% и 40%. Тази година обаче тя достига 42.5%. Това е по-висок резултат от средния за държавите, участвали в конкурса“, коментира Меглена Михова от „Пробежекс“, представител на Spirits Selection у нас. „За втори път българска напитка е с Голям златен медал. Това показва, че произвеждаме напитки с едно и също качество, на световно ниво“, допълва тя.

1300 мостри от 50 държави участваха в пловдивското издание на Spirits Selection. Те бяха оценявани от над 70 експерти от цял свят. Spirits Selection by Concours Mondial е единственият пътуващ конкурс в света. Следващата страна-домакин е Китай.   


Ето и всички победители от тазгодишното издание на конкурса:


Подкрепи Economic.bg